Przepis: burger z grilla Defro Garden

Idealna propozycja dla miłośników dobrego smaku!

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego (najlepiej wołowego)
  • 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 4 bułki do burgerów
  • 4 plasterki sera feta
  • sos barbecue
  • ogórki kiszone
  • relish z papryki
  • frytki z batatów

Lato to czas, kiedy większość z nas uwielbia spędzać czas na świeżym powietrzu, a nic nie smakuje lepiej niż pyszne dania grillowane. Jeśli szukasz przepisu na pyszny burger, którym zachwycisz swoich gości, to ten blog jest dla Ciebie! Dzisiaj polecamy przepis na burgera z grilla z dodatkami sera feta, cebuli, sosu barbecue, ogórków kiszonych, relishu z papryki oraz frytek z batatów, a wszystko to z wykorzystaniem grilla Defro Garden, naturalnie.

Jeśli chodzi o mięso mielone, na burgery najlepsze będzie wołowe mięso mielone które jest świeże i jeśli jesteśmy odpowiedzialni środowiskowo (tak jak my w Defro Garden! ) – produkowane lokalnie. Do przygotowania burgera wybierz 500g mięsa mielonego, a następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, sól i pieprz, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Formuj z nich 4 duże kotlety o grubości około 2 cm.

Kiedy kotlety będą gotowe, umieść je na płycie grillowej lub nadstawce z rusztem i grilluj po około 5-7 minut z każdej strony, aż będą dobrze usmażone. W tym czasie możesz przygotować dodatki do burgera. Pokrój cebulę w plastry i podsmaż na płycie z odrobiną oliwy, aż się zeszkli. To takie proste i przyjemne! Dzięki szerokiej płycie naszych palenisk możemy przygotowywać wiele potraw koło siebie, jednocześnie. Przygotuj również sos barbecue, ogórki kiszone, relish z papryki oraz frytki z batatów. Tak, relish może być ze słoika, ale do odważnych świat należy – spróbuj zrobić go sam wg naszego przepisu (niedługo znajdziesz go na naszym blogu)

Przekrój bułki do burgerów na pół i lekko je podgrzej na grillu. Po usmażeniu kotletów, na każdym z nich umieść plasterek sera feta i pozostaw na grillu na chwilę, aby ser się rozpuścił. Następnie na dolną połowę bułki połóż łyżkę barbecue, następnie umieść kotlet z serem i dodaj kilka plasterków cebuli. Na kotlet połóż łyżkę relishu z papryki, a następnie kilka plasterków ogórków kiszonych. Zamknij burger drugą połową bułki i podaj z frytkami z batatów. Aż nam ślinka cieknie pisząc to zdanie!

Burger na grillu Defro Garden to idealna propozycja dla miłośników dobrego smaku. Dzięki najlepszej jakości mięsa i dodatkom, jakie wykorzystasz w tym przepisie, każdy kto go spróbuje, będzie zachwycony! Oczywiście dobre narzędzia to podstawa, dlatego rekomendujemy przygotowywanie ich wykorzystując nasze paleniska 🙂

Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu i podzielenia się swoimi wrażeniami. Smacznego!

Nowości naszej marki

Niżej znajdują się nasze porady i nowości

Masz więcej pytań? Chcesz zapytać o zniżkę?

Skontaktuj się z naszym Ekspertem

Defro Garden to polska marka z wieloletnim doświadczeniem w pracy nad elementami stalowymi, która przenosi piękno i design do ogrodu. Marka ekskluzywnych i wysokiej jakości palenisk ogrodowych stworzonych przez DEFRO – lidera w pracy nad techniką palenia. Klasyczna forma i wykonanie z materiałów najwyższej jakości sprawia, że produkty są ponadczasowe. Poprzez swój wyjątkowy design, paleniska te świetnie komponują się z architekturą ogrodu, uzupełniają i dodają jej uroku.

Skontaktuj się z nami

+48 727 600 766

Zamów oddzwonienie


    Defrogarden - Darmowa dostawaDarmowa dostawa
    Defrogarden - 14 dni na zwrot zamówienia14 dni na zwrot zamówienia
    Defrogarden - Bezpłatne porady i doradztwoBezpłatne porady i doradztwo
    Defrogarden - Bezpieczne płatności on-lineBezpieczne płatności on-line
    0
      0
      Twój koszyk
      Twój koszyk jest pusty!Powrót do sklepu