Spróbuj dwóch propozycji Karola na pyszne, domowe hot-dogi! Jeden na bogato, a drugi lżejszy, z dodatkiem kolorowych warzyw.
- bułki do małego i dużego hot-doga, np. ciabatta i półbagietka
- kiełbasa
- frankfurterki lub mniejsze kiełbaski
- boczek
- sałata
- cebula biała i czerwona
- pomidory
- korniszony
- papryka
- ostra papryczka
- prażona cebulka
Zacznij przygotowanie składników od nacięcia kiełbasy z obu stron. Polej płytę grilla olejem i połóż na niej kiełbasę oraz frankfurterki. Obrane cebule pokrój na plastry o grubości ok. 0,5 cm, ułóż je na płycie grilla i posyp odrobiną soli.
Rozkrój bułki, przekręć kiełbaski oraz plastry cebuli na grillu, możesz również zgrillować bułki. Pokrój pomidory i korniszony w plastry, słodką paprykę w paski, posiekaj również ostrą papryczkę. Zdejmij z grilla cebulę, a na jej miejsce połóż plastry boczku.
Czas na przygotowanie hot-dogów:
Wersja 1 – wnętrze dużej bułki musztardą, włóż do środka kiełbaskę, na nią połóż boczek, plastry cebuli, pomidory, korniszony i ostrą papryczkę, a następnie polej ketchupem.
Wersja 2 – do rozciętej bagietki włóż liście sałaty, frankfurterkę, plasterki pomidora przekrojone na pół oraz paski papryki. Na wierzch dodaj ketchup i posyp hot-doga prażoną cebulką.
Który z tych hot-dogów stanie się Twoim ulubionym? Napisz nam w komentarzu pod filmem na YouTubie!